ضرورت ايجاد گفتمان و مشاركت اجتماعي در حوزه مبارزه با مواد مخدر

کد خبر: 1053 تاریخ انتشار: 1394/07/26 16:28:31
نمایش: 1247
اخبار
معاون وزير و رييس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور در برنامه تلويزيوني مثبت 17 تأكيد كرد: براي موفقيت در حوزه مبارزه با مواد مخدر ايجاد گفتمان اجتماعي و مشاركت اجتماعي ضروري است.
به گزارش پيک مهارت آنلاين، به نقل از روابط عمومي سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور، دكتر كورش پرند، معاون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و رييس اين سازمان در برنامه تلويزيوني مثبت17 مورخ 22 مهرماه به موضوع بازتواني معتادان بهبود يافته از طريق مهارت آموزي توأم با كارآفريني پرداخت.
معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در سخنان خويش بيان داشت: در طرح ملي شيوع شناسي مصرف مواد مخدر در سال 1390 در بين جمعيت 64-15 ساله در كشور متأسفانه يك ميليون و 325 هزار معتاد داريم  كه از اين تعداد 7/90 ( نود و هفت دهم) درصد مرد و 3/9 (9 و 3 دهم ) درصد زن هستند .
وي در ادامه اظهار داشت: نكته حائز اهميت افزايش نرخ معتادان زن است كه زنگ خطري براي كشور ما مي باشد .نرخ شيوع مصرف مواد مخدر بين افراد 64-15 سال 65/2 (2 و 65 صدم ) درصد برآورد شده است . امروز هدف از شركت در اين برنامه اين است كه بيش از 97 درصد از جمعيت كشور كه معتاد نيستند بدانند در مقابل معتادان كشور خود وظيفه اي مهم دارند.
وي افزود: بيشترين گروه سني درگير با اعتياد گروه سني بين 24-20 سال و 39-35 سال مي باشند . مسأله مهم افزايش جمعيت معتادان در گروه سني 19- 15 سال است كه بايد به طور جدي به آن پرداخته شود.
رييس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور بيان داشت: نكته حائز اهميت اين است كه بسياري از مردم تصور مي كنند بيكاري علت مهم اعتياد است اما متأسفانه آمارهاي  موجود حاكي از آن است كه 53 درصد جمعيت معتادان كشور را شاغلان تشكيل مي دهند، حتي تعدادي از اين افراد داراي شغل دولتي بوده اند.
دكتر پرند تأكيد كرد:مهمترين عاملي كه در معتاد شدن افراد مي تواند دخيل باشد پيشنهاد مصرف مواد مخدر از سوي دوستان، بستگان و حتي يكي از افراد خانواده است كه فرد براي ارضاي حس كنجكاوي و تفريح پاسخ مثبت مي دهد.
وي در ادامه بيان كرد: در آمار مربوط به معتادان 64-15 سال 55 درصد مصرف مواد مربوط به مصرف ترياك، 6 درصد مصرف شيشه و 9 درصد مصرف هروئين است.
دکتر کورش پرند بيان داشت: در گلوگاه هايي كه مورد بررسي قرار گرفتند در حوزه زنان آرايشگاه هايي كه غير مجاز و بصورت غير قانون كار مي كنند يكي از حوزه هاي آسيب مي باشد و همچنين مصرف شيشه براي لاغري عامل ديگر اعتياد است كه البته شيشه باعث لاغري شده اما بافت ها و عضلات بدن را از بين مي برد.
رييس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور در ادامه اظهار داشت: در حوزه آقايان در سالن هاي بدن سازي و ورزشگاه هايي كه غير مجاز كار مي كنند افراد مورد آسيب اعتياد مي باشند.
دكتر پرند تأكيد كرد: آنچه اهميت دارد موضوع پيشگيري از اعتياد است كه والدين بايد به طور جدي به آن توجه كنند.
وي افزود: از نكات مهمي كه برادران و خواهران به خصوص دانش آموزان بايد توجه كنند، مهارت نه گفتن است. ما بايد قدرت نه گفتن را در فرزندانمان ايجاد كنيم.
معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در سخنان خود بيان داشت:  نظارت كامل محسوس و نامحسوس والدين بر رفتار وكردار فرزندان، اجراي قانون مداري به طور جدي در خانواده از سوي والدين و ايجاد رابطه صميمانه با فرزندان از موضوعات مهمي هستند كه والدين بايد توجه داشته باشند.
در ادامه دكتر پرند در پاسخ به اين سوال كه نقش دولت در حوزه پيشگيري از اعتياد چيست بيان داشت: در دولت تعاملي بين واحدهاي مختلف به وجود آمده است كه از جمله ميتوان به  تعامل بين وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، سازمان بهزيستي، سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور ، ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت و درمان، نيروي انتظامي و ساير ارگان ها اشاره كرد كه شهرداري هم در اين امر همكاري و مساعدت دارد.
رييس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور اظهار داشت: چند اقدام در حال انجام است كه بخش اول بحث پيشگيري از اعتياد است كه سندي طراحي شده است و برنامه ريزي صورت گرفته است.
وي در ادامه بيان داشت: موضوع پيشگيري از اعتياد به صورت جدي در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت آموزش و پرورش پيگيري مي شود و وزارت آموزش و پرورش برنامه ريزي در اين حوزه را انجام داده است تا در بحث پيشگيري از اعتياد اقدام لازم صورت پذيرد.
دكتر پرند افزود: سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در بخش پيشگيري و مشاوره متمركز شده است و همچنين در سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور نيز برنامه ريزي مناسبي در اين زمينه صورت گرفته است.
رييس سازمان آموزش فني وحرفه اي کشور با بيان اينکه اعتياد مثل بيماري سرماخوردگي نيست افزود: بايستي همه ارگانها کمک نمايند تا اين بيماري در کشور از بين رود.
وي افزود: کمک به معتادين بهبود يافته در دو نوع (ماده 15 و 16)صورت مي گيرد که نوع اول (ماده 15) زير نظر سازمان بهزيستي و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي فعاليت مي کند که معتادين به صورت داوطلبانه خودشان را براي درمان معرفي مي نمايند.
معاون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي افزود: نوع دوم کمک به معتادين (ماده 16) به اين صورت است که نيروي انتظامي اين افراد را از اتوبانها، خيابانها و ... جمع آوري مي کند و به کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر در کمپ هاي در نظر گرفته شده درمان مي شوند.
دکتر کورش پرند با بيان اينکه اشتغال معتادين بهبود يافته امر مهمي است بايستي به آن توجه نماييم افزود: در اين زمينه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي و به خصوص سازمان آموزش فني وحرفه اي کشور به صورت تخصصي فعاليت مي نمايد.
ارائه آموزشهاي مهارتي فني وحرفه اي به معتادين بهبوديافته
 
معاون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي از آموزش معتادين بهبوديافته توسط سازمان آموزش فني وحرفه اي کشور در کمپ هاي ماده 15 و 16 خبر داد و بيان داشت: تعداي از مربيان آموزش ديده اين سازمان بر اساس استانداردها و منابع آموزشي معتادين بهبود يافته براي آموزش مهارتهاي فني وحرفه اي کمک مي کنند.
وي افزود: بر اساس فرآيند زماني، معتادين يک پيش اشتغال و پيش آموزش دارند و به اين صورت آموزش ها را طي مي کنند تا به آموزش کامل برسند و بر اساس مدل جديد (آموزش، توليد، بازاريابي و فروش  در حوزه کارآفريني) اين افراد وارد اشتغال مي شوند.
دکتر کورش پرند با اشاره به اينکه متاسفانه خيلي از واحدهاي توليدي به معتادين  بهبود يافته کار نمي دهند بيان داشت: بايستي همه به افراد معتاد کمک نمايند تا درمان شوند و همچين به اشتغال آنها توجه جدي داشته باشند.
معاون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي بيان داشت: هدف اصلي الگوي آموزشي توليد، بازاريابي و فروش که  در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي به کار گرفته شده اين است که کارآفرينان، سرمايه گذاران، بهبوديافته گان، خيرين و نخبگان به عنوان پشتيبان عمل نمايند.
وي افزود: صندوق کارآفريني اميد و سازمان آموزش فني وحرفه اي کشور، سازمان بهزيستي و معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي و به خصوص در حوزه معتادين بهبود يافته ستاد مبارزه با مواد مخدر و شهرداري مثل شهرداري تهران به عنوان تسهيل گر عمل مي نمايند.
دکتر کورش پرند بيان داشت: محمد ثقفي به عنوان کارآفرين مراحل قبل از توليد، توليد و مراحل بعد از توليد را به صورت يکپارچه انجام داده است.
وي با اشاره به اينکه مراحل بعد از توليد، بازاريابي و بازارسازي است بيان داشت: محمد ثقفي در مرحله توليد 50 تا 200 نفر را مشغول به کار نموده است که ستاد مبارزه با مواد مخدر، صندوق کارآفريني اميد و سازمان آموزش فني وحرفه اي کشور کمک مي کند در فاز اول کارش را توسعه دهد و براي 350 نفر ديگر اشتغال ايجاد نمايد.
دکتر کورش پرند در ادامه با بيان اينکه مراحل قبل از توليد شامل: طراحي و طراحان، تهيه مواد و منابع اوليه، تسهيلات بانکي، آموزش هاي فني و حرفه اي تخصصي و آموزش هاي نرم است افزود: در فاز دوم مقرر شده شهرداري تهران با ارائه تسهيلات به محمد ثقفي کمک نمايد تا کارش را در جهت اشتغال معتادين بهبود يافته توسعه دهد.
وي با تأکيد بر نقش مهم خيرين در ايجاد اشتغال براي معتادين بهبود يافته از خيرين خواست تا در اين حوزه ايفاي نقش نمايند و ايجاد اشتغال براي معتادين بهبوديافته را جزء اولويت کاري خود قرار دهند.
رييس سازمان آموزش فني وحرفه اي کشور در پايان اظهار اميدواري کرد تا با کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي و ساير ارگانها بتوانيم براي معتادين بهبود يافته اشتغال ايجاد نماييم .
گزارش پيک مهارت آنلاين مي افزايد: در اين قسمت از برنامه تلويزيوني مثبت 17 محمد ثقفي، كارآفرين اجتماعي و از معتادان بهبود يافته تجربه هاي موفق خود را در حوزه بازتواني معتادان بهبود يافته با بينندگان به اشتراك گذاشت.

افزودن دیدگاه


ارتباط مستقیم با مدیرکل


آدرس ایمیل ارتباط مستقیم با مدیر کل:
ali.karimzadeh1347@gmail.com

ارتباط با حراست کشور

اطلاعیه های سازمان

پیوندها