تفاهم نامه همكاري بين سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور و ستاد توسعه علوم و فناوري گیاهان دارویی و طب ایرانی معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري امضا شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور، دكتر عزيز حبيبي ينگجه، معاون آموزش سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور با اعلام اين خبر بيان داشت: با توجه به اهميت و ارزش گياهان دارويي در چرخه اقتصاد و تاكيد اسناد بالادستي به خصوص نقشه جامع علمي کشور براي توسعه ي فرهنگسازي و تشويق جامعه به آموزش و يادگيري در استفاده از گياهان دارويي با شناسايي و بوميسازي استانداردهاي آموزش بينالمللي و ايجاد زمينه اشتغال در اين رشته ها، تفاهم نامه همكاري مذكور بين دو طرف منعقد شد.
معاون آموزش سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور بيان داشت: ايجاد و توسعه مشاغل و حرفههاي مرتبط، تدوين استانداردها و شايستگي هاي شغلي و آموزشي آنها و تامين نيازهاي آموزشي و ارتقاي سطح مهارتي نيروي كار، هدايت دستاوردهاي پژوهشي با رويكرد تجاري سازي در راستاي تربيت نيروي انساني ماهر و تقويت شايستگيهاي عمومي، تخصصي و فني مورد نياز نيروي انساني ماهر شركت هاي دانش بنيان از جمله زمينه هاي همكاري دو مجموعه بر اساس تفاهم نامه مذكور است.
حبيبي بيان داشت: برنامهريزي در سطح كشور جهت اجراي دورههاي آموزشي براي مشاغل نوين مرتبط، برنامهريزي براي ايجاد دورههاي كارداني و تربيت نيروي ماهر در مشاغل مرتبط، مشاركت در تدوين و تاييد استانداردهاي مورد نياز و تدوين دوره هاي تكميلي بين سطوح، بهرهگيري از متخصصان و صاحبنظران معرفي شده از سوي ستاد در اجراي آموزشها و آزمون فراگيران و همكاري براي شركت در نمايشگاه هاي ملي و بين المللي مورد نظر ستاد و معرفي مربيان و كارشناسان براي شركت در دوره هاي دانش افزايي از جمله تعهدات سازمان در راستاي تفاهم نامه مذكور است.
معاون آموزش سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور در ادامه خبر داد: در اختيار قراردادن فضا و امكانات كارگاههاي سازمان براي برگزاري دورههاي آموزشي تخصصي و نوين، نشستها و سمينارهاي تخصصي، برگزاري آزمون و صدور گواهينامه پايان دوره آموزشي براي قبول شدگان برابر مقررات مربوطه، ارائه طرح هاي شغلي و كارآفريني و طرح هاي تجاري سازي به ستاد، ارائه گزارشهاي تحليلي از توسعهي فرصتهاي شغلي و مهارتهاي نيروي انساني به ستاد و همكاري در آموزش نيروي انساني براي تصدي مشاغل مرتبط با گياهان دارويي بر اساس استانداردهاي تعيين شده در نظام جامع مهارت و فناوري از ديگر تعهدات سازمان در راستاي تفاهم نامه مذكور است.
حبيبي بيان داشت: مشاركت در تهيه و تدوين استانداردهاي آموزشي و شغلي نوين و پودمان هاي بين سطوح تحصيلي مرتبط، ارائه بانكهاي اطلاعاتي شركتهاي دانش )فناوري( بنيان به سازمان، شناسائي و معرفي ظرفيتهاي آموزش ملي و بينالمللي به مربیان و کارشناسان سازمان و فراهم كردن زمينه هاي حضور سازمان در نمايشگاههاي ملي و بينالمللي، فنبازارها و كارگاه هاي مرتبط از جمله تعهدات ستاد توسعه علوم و فناوري گیاهان دارویی و طب ایرانی معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در راستاي تفاهم نامه مذكور است.
معاون آموزش سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور بيان داشت: همكاري در تجهيز كارگاههای آموزشي در حوزه فناوري مرتبط، تامين بخشي از منابع مالي مورد نياز دوره هاي آموزشي (به همراه تعيين سهم دستگاه مجري) مورد نظر و سفارش ستاد، شناسايي و تامين اساتيد و منابع جهت برگزاري نشستهاي علمي و تخصصي مشترك و معرفي براي اخذ تسهيلات جهت حمايت از بخش خصوصي در انجام طرحهاي اشتغالزاي كارآفرينانه معرفي شده از طرف سازمان و تجاري سازي آنها از ديگر تعهدات ستاد توسعه علوم و فناوري گیاهان دارویی و طب ایرانیِ معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در راستاي تفاهم نامه مذكور است.
وي در ادامه خبر داد: آيندهپژوهي، شناسايي و معرفي مشاغل و حرفههاي جديد مرتبط، مشاركت مؤثر در نيازسنجي آموزشي، تجاريسازي دستاوردهاي مخترعان و نوآوران سازمان اعم از مربيان، كارآموزان و كارشناسان، بهرهبرداري متقابل از بانكهاي اطلاعاتي، كتابخانه و ساير منابع اطلاعاتي و چاپ و انتشار ويژهنامههاي علمي، كتب و منابع آموزشي مرتبط و حمايت از كارورزي در فناوري هاي مرتبط با رويكرد ايجاد اشتغال پايدار از جمله تعهدات مشترك دو مجموعه براساس تفاهم نامه مذكور است.
حبيبي افزود: بهكارگيري امكانات دو طرف براي ايجاد پيوند و هماهنگي ميان سازمان و ستاد جهت استفاده از ظرفيتهاي مراكز فناوري و صنعتي منطقه و فراهم كردن بسترهاي شبكه سازي شركت هاي فعال در حوزه گياهان دارويي از ديگر تعهدات مشترك دو مجموعه براساس تفاهم نامه مذكور است.
معاون آموزش سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور تصريح كرد: در صورت بروز هرگونه اختلاف در اجرای تفاهمنامه و یا تأخیر و تعویق امور از سوی دو طرف، کمیسیون حل اختلاف متشکل از نمایندگان تامالاختیار سازمان و ستاد تشكيل ميگردد تا در خصوص مورد يا موارد اختلاف تصميم مقتضي اتخاذ نمايد.
حبيبي افزود: ساير شرايط و مواردي كه در اين تفاهمنامه پيشبيني نگرديده است، تابع احكام كلي و شرايط عمومي مربوط به تفاهمنامهها و قوانين جاري كشور بوده و هيچيك از دو طرف اجازه ندارند به جز در موارد حوادث غير مترقبه طبيعي از قبيل سيل، زلزله و ... تفاهمنامه را فسخ نمايند.
شايان ذكر است، این تفاهمنامه در 8 ماده و در دو نسخه تهيه و تنظيم گرديده و به امضاي دو طرف رسيده است كه هر نسخه آن حكم واحد را دارد و به تنهايي داراي سنديت لازم ميباشد.